zondag 16 november 2014

Ivo Hutten de duizendpoot en van vele markten thuis

Vorig jaar werd ik benaderd door MEE Zuidoost Brabant of ik voor hun landelijke ledenmagazine ‘Doe mee!’ hun gastredactuur van die editie wilde zijn. Samen met iemand van MEE ging ik op weg naar Utrecht voor de redactievergadering en om eens een kijkje te nemen achter de schermen van zo’n blad. Nou ben ik zelf dus DTP’er en heb ik in de opmaak wel enige inzicht :)

Er werden stukjes aangeleverd van diverse provincies en ik mocht mee discussiĆ«ren over diverse onderwerpen. Een hartstikke leuke ervaring en natuurlijk werden er ook vragen aan mij gesteld. Ze vroegen wat er voor mij onmisbaar is en wat mijn hobby’s zijn. Onmisbaar is mijn auto, dat is jullie inmiddels wel bekend. Afgesproken werd dat er contact met mij zou worden opgenomen door Ivo Hutten om mij te interviewen en te fotograferen voor het magazine. 

Enige tijd later kwam Ivo op huisbezoek. Hij is fotograaf en tekstschrijver voor bedrijven en magazines waaronder ‘Doe mee!’. Ook werkt hij vaak voor het blad ‘Ons’ van KBO Brabant en nog andere (bedrijfs)magazines. Hij heeft sinds twee jaar een eigen bedrijf en timmert hiermee hard aan de weg. Hiervoor is hij tien jaar lang communicatieadviseur en journalist geweest. Dus zo je zie maar, Ivo is van alle markten thuis. 

Het menselijke verhaal boeit hem erg en ik heb ervaren dat wij vorig jaar een open en eerlijk gesprek hadden. Ivo is iemand bij wie ik me op mijn gemak voelde en met wie ik serieus kon praten over onderwerpen die er voor mij toe doen. Zoals mijn oude frikandel (de auto dus), want zonder deze ben ik eigenlijk afhankelijk en dat is nou net wat ik niet wil zijn. (De foto hierboven op mijn blog is ook door Ivo gemaakt!). Verder hadden we ook lol in het gesprek en ben ik natuurlijk zelf ook wel een open persoon als er een klik is. We hebben gesproken over vakanties maar ook over fotografie en de cursus die ik volg. Het interview was gezellig en de tijd vloog voorbij. Volgens mij waren we nog lang niet uitgekletst en daarom vind ik het ook zo super dat ik nog regelmatig contact met hem heb.

In Arnhem heeft Ivo zijn eigen fotostudio maar hij werkt merendeels op locatie door het hele land, zoals bij mij thuis. De lampen werden vakkundig opgesteld en ik mocht meehelpen foto’s beoordelen toen hij mij deze had toegestuurd. Welke wel en welke ik toch net wat minder vond. Niet de kwaliteit van de foto, maar ikzelf stond daar minder op vond ik zelf haha.
Het is uiteindelijk een mooi verhaal geworden dat prima weergeeft wie ik ben. Dan doe je je werk goed!

Enige tijd geleden werd ik benaderd door het blad ‘Mijn geheim’. Ze waren op zoek naar powervrouwen en waren geattendeerd op mij. Ik was hoogst verbaasd, want wie vindt mij nou een powervrouw?? Het gesprek over mijn leven en wie en wat Mirjam is, is goed weergegeven. Toen wilde men de foto’s hebben die op mijn fb staan. Alleen, het copyright van die foto’s is van Ivo. Ik heb hem gemaild met de vraag of de foto’s gebruikt mochten worden en of hij de kosten daarvan eenmalig in mijn actie wilde stoppen. Dat viel in goede aarde: Ivo wilde meewerken aan de publicatie van Mijn geheim en heeft Ivo de vergoeding voor het gebruik van zijn foto’s gedoneerd. Voor mijn actie, waar een wiel is, is een weg! Eerder had Ivo al een donatie gedaan, maar nu word het nog wat meer. Ik ben heel happy dat er van deze goede mensen nog bestaan. Wil je meer weten over Ivo en over zijn werk? Neem dan eens een kijkje op zijn site www.ivohutten.nl Ik vind hem een vakman die de mensen in hun waarde laat, je op je gemak laat voelen en je het gevoel geeft dat je er toe doet!

Ivo, dank je wel voor wie je bent!


Lieve groet, Mirjam

5 opmerkingen:

Anita zei

Wat een hartverwarmend verhaal van een powervrouw maar ook een powerman :-)
Veel succes met je actie! X

Mirmade zei

Wat lief van je Anita, fijn dat iemand toch nog mijn blog leest. Dat geeft me weer moed om door te schrijven ik dacht echt dat niemand het zou lezen. Ja top he dat Ivo dat heeft gedaan. Inderdaad een powerman! Hopelijk gaat het ook goed met jou.
Lieve groetjes, Mirjam

Carla Schaeffers zei

Wat een mooi blog leuk om je zo te volgen!

Ivo zei

Het is eigenlijk te veel eer voor me Mirjam. Wat een aardige woorden! Het bewijst maar weer hoeveel power jij zelf hebt. Ik kan alleen maar zeggen: keep on rolling! Met welk vervoermiddel dan ook. Je bent een mooi mens! Grote groet, Ivo

Britt zei

Beide toppers, dat hoor (lees) ik wel!